Beschikbare filters

Filter op kleur

Filter op taal

img-4

Jimmy Nelson boeken

Jimmy Nelson boeken nemen je mee op een bijzondere reis naar een alle hoeken van de wereld. Van inheemse stammen in Afrika tot nomadische gemeenschappen in Siberië, elke pagina is gevuld met kleurrijke portretten en intieme momenten die je zullen betoveren.

Filter

De Reizende Verhalenverteller: Jimmy Nelson

Daar is hij dan – de avontuurlijke geest, de onverschrokken ontdekkingsreiziger achter de lens. Jimmy Nelson, de man die de wereld doorkruiste en inheemse volkeren vastlegde voordat ze vervagen in de stroom van de tijd. Een Britse fotojournalist en fotograaf die met zijn camera en compassie de verhalen van de bedreigde culturen vastlegt en bundelt in prachtige Jimmy Nelson boeken.

Een begin van passie: Tibet en voorbij
Het begon allemaal in 1987, toen Jimmy Nelson de camera voor het eerst oppakte na een opmerkelijke reis te voet door Tibet. Een reis die niet alleen zijn voeten over paden leidde, maar ook zijn hart en visie opende voor de wonderen van fotografie. Zijn lenzen vingen niet alleen beelden, maar ook emoties op, en zo ontstond een visueel dagboek dat de complexiteit van een voorheen verborgen wereld onthulde.

Before They Pass Away
In 2009 zette Jimmy Nelson zijn meest ambitieuze project in gang: Before They Pass Away. Drie jaren van ontmoetingen, reizen en momenten van gedeelde menselijkheid. Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerika en de Stille Zuidzee werden zijn canvas, en inheemse gemeenschappen waren zijn protagonisten. Met een vintage 4×5 camera legde hij meer dan 35 groepen vast, gekoesterd in de tijdloze pixels van analoog.

Een monografie van betekenis
Van foto’s tot verhalen, het project vond een thuis in zijn debuutmonografie, een koffietafelboek van formaat met dezelfde naam. Een fotoboek dat niet alleen papier bevatte, maar ook ziel en stem van de mensen die Jimmy Nelson ontmoette. Een monument voor culturele diversiteit en menselijke veerkracht dat de wereld omarmde en verhalen vertelde die anders verloren zouden gaan.

Bekroonde erkenning
De wereld kon niet anders dan opkijken en luisteren. Jimmy Nelson’s werk verscheen in de zalen van beroemde publicaties zoals National Geographic, Harpers Bazaar en Vogue. Zijn foto’s werden een venster naar werelden die anders verborgen zouden blijven. Zijn naam en zijn lenzen werden erkend door de prestigieuze BBC News, The Independent en The Guardian.

Musea en galeries
De muren van musea en galeries werden het canvas voor Jimmy Nelson’s meesterwerken. Zijn beelden, doordrenkt van leven en betekenis, vonden hun thuis in internationale musea en galerijen voor fotografische kunst. Een eerbetoon aan de kracht van beeldende verhalen die grenzen en culturen overstijgen.

Zintuigelijke expositie Jimmy Nelson
Fabrique des Lumières op het Westergasterrein is het grootste immersieve kunstcentrum in Nederland. In een grote industriële ruimte met muren tot 17 meter hoog aanschouw je de zintuigprikkelende expositie van Jimmy Nelson. Met geavanceerde technologie en begeleidende muziek worden de kunstwerken tot leven gebracht.

Menselijke diversiteit
Niet alleen vasthoudend aan digitale grenzen, maar ook aan tastbare kunst, bracht Jimmy Nelson prachtige koffietafelboeken tot leven. Jimmy Nelson boeken zoals Homage To Humanity en Between The Sea and The Sky zijn geen gewone boeken, maar deuren naar avontuur, compassie en de grootsheid van menselijke diversiteit.

De lens van fotograaf Jimmy Nelson vangt niet alleen beelden; het vangt het leven, de geest en de eeuwige connectie tussen mens en wereld. Met elk klik op de ontspanner brengt hij ons dichter bij culturen die anders misschien zouden vervagen. Zijn werk is een liefdesbrief aan de mensheid, geschreven met licht en gedeeld met de wereld.

WordPress Lightbox
Beschikbare filters

Filter op kleur

Filter op taal